sales@dievision.nl
Gasstraat-Oost 48, 5349 AV, Oss, Nederland

Bezoek ESU aan Böhler

ESU had op donderdag 14 en vrijdag 15 Maart een technisch bezoek georganiseerd naar het bedrijf Böhler te Oostenrijk. Guido Vandenberghe en Andrew Powell waren namens DieVision/Aprisys hierbij aanwezig. Het doel van het bezoek was om de afnemers van stanslijnen het productieproces te laten zien. Aangezien Böhler een groot internationaal bedrijf is, is het productieproces verdeeld over meerdere vestigingen waardoor er gereisd moest worden per touringbus. De drie voornaamste vestigingen voor ons als afnemer waren Böhler Edelstahl te Kapfenberg, Böhler Bleche te Mürzzuschlag en Böhlerstrip te Böhlerwerk.

Voordat we daadwerkelijk het productieproces mochten zien, kregen we een presentatie te zien over de historie van Böhler. Böhler is een internationaal bedrijf met een omzet van 750 miljoen per jaar! Het vervaardigen van artikelen voor de stansvorm industrie is maar een fractie van de totale omzet. Ze zijn nu bezig met het in gebruik nemen van een nieuwe productie pand waarmee er een investering is gemoeid van 125 miljoen euro.

Tijdens ons twee daags bezoek werd getoond hoe het staal wordt gemaakt van ijzererts (Böhler Edelstahl). Helaas was het niet mogelijk om het gieten van staal te zien vanwege de veiligheidseisen. De totale proces daarna was voor ons wel toegankelijk gemaakt. Bij Böhler Bleche werd het staal verwerkt tot platen en strips in elke denkbare dikte en hoogte. Dit gebeurt door het staal koud of warm te walsen. In deze vestiging werden ook de stansplaten vervaardigd die in stansmachines gebruikt worden. Bij Böhlerstrip werden de strips vervaardigd tot snijlijnen en rillijnen. Dit voor zowel vlakstans als roterend!

Helaas was het niet toegestaan om foto's te maken, daarom een van de buitenkant.
foto-bhler

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram